L'art de fer-se el suec

Jaume Bosch i Pugès, alcalde de Sant Boi, davant
del Tribunal Constitucional
Declaració de l'alcalde de Sant Boi de Llobregat en relació a Eurovegas:
“Fa uns dies que alguns sectors de la ciutat estan inquiets. La premsa no para de parlar d’un macroprojecte per instal·lar al Baix Llobregat, i bona part a Sant Boi, l’anomenat Eurovegas. I moltes d’aquestes persones o col·lectius s’adrecen a l’Ajuntament per demanar informació. Doncs sabeu quina informació té l’Ajuntament, tinc jo mateix com a alcalde? La mateixa que qualsevol ciutadà o ciutadana, el que podem llegir al diari.
Sembla estrany, i fins i tot impossible, que quan un govern està negociant un projecte tan important i tan trencador alhora, no compti per res amb el territori. Doncs aquesta és la situació a dia d’avui.
Cap dels ajuntaments afectats, ni del Consell Comarcal, ni del Parc Agrari, tenim cap mena d’informació.”
Publicat a la revista Viure Sant Boi d'aquest mes (EL BLOC).

És del tot evident que la intenció de les quatre ratlles que ha dedicat el nostre alcalde a la qüestió d'Eurovegas és la de no dir-ne ni mitja paraula al respecte. Tot i així, llegint detingudament, és possible treure-li l'entrellat.



“Fa uns dies que alguns sectors de la ciutat estan inquiets.”

Més que “inquiets” com ell afirma, el que estem és esfereïts davant la possibilitat que s'implanti a la nostra vila, o arreu, una disbarat com aquest. No pensem permetre que eliminin els últims camps de carxofes que queden per posar-nos-hi un pol d'atracció per a les màfies internacionals.

“La premsa no para de parlar d’un macroprojecte per instal·lar al Baix Llobregat, i bona part a Sant Boi, l’anomenat Eurovegas. I moltes d’aquestes persones o col·lectius s’adrecen a l’Ajuntament per demanar informació.”

És creïble que moltes persones o col·lectius li hagin anat a demanar informació quan -com ell mateix afirma- la premsa en va plena? O és més probable que el senyor alcalde hagi confós oportunament informació amb concreció? Potser el que li han anat a demanar ha estat que es posicioni i ell no ho ha entès o, el que és més probable, no ho ha volgut entendre.

“Doncs sabeu quina informació té l’Ajuntament, tinc jo mateix com a alcalde? La mateixa que qualsevol ciutadà o ciutadana, el que podem llegir al diari.”

Potser l'alcalde està dient que als ciutadans ens mantenen en la inòpia? Per a què deu voler la informació privilegiada?

“Sembla estrany, i fins i tot impossible, que quan un govern està negociant un projecte tan important i tan trencador alhora, no compti per res amb el territori. Doncs aquesta és la situació a dia d’avui.”

Important? En què està pensant? En el medi ambient, en els santboians, en les carxofes, en els pagesos, en les aus migratòries, en els malalts de ludopatia...? O en els Euros?

Trencador? Per a què o per a qui? Per a algunes butxaques que s'ompliran massa?

Què nassos vol dir “important i trencador alhora”? Potser significa important per a les seves butxaques i trencador per a les nostres vides...

Quina concepció política té el nostre alcalde del territori que el fa arribar a la conclusió que el territori és ell? El territori no és ell: som nosaltres. El molesta que no el deixin participar en les negociacions? Li hauria agradat fer un viatge a Las Vegas?

“Cap dels ajuntaments afectats, ni del Consell Comarcal, ni del Parc Agrari, tenim cap mena d’informació.”

La premsa no deixa de parlar-ne -com ell diu- i no té cap mena d'informació? Deu ser l'únic de tot Sant Boi que no en té. En què quedem? No té cap mena d'informació? O té la mateixa que els ciutadans que llegim els diaris?

El senyor Bosch ha aprofitat l'ocasió per atacar l'adversari polític, però ha evitat fer cap valoració sobre el projecte Eurovegas que vagi més enllà de dos apel·latius: important i trencador. (Preocupa més el primer que el segon).

Que deixi d'insultar-nos la intel·ligència, que deixi de buscar excuses on no n'hi ha, que deixi de llançar pilotes fora i que deixi de fer-se el suec.

No és informació el que li demanem al nostre alcalde, és un posicionament polític clar (si està del costat de CIU i PP que ho digui) sobre la possible implantació al nostre municipi d'un complex dedicat al joc de l'empresa Las Vegas Sands Corporation. La informació apareguda en nombrosos mitjans de comunicació és, sense cap mena de dubte, més que suficient per emetre una opinió clara sobre aquesta qüestió.

Potser el senyor Bosch ha estat tan ocupat llegint les notícies que apareixien a la premsa sobre el cas “Campeón” que no s'ha pogut informar degudament sobre l'anomenat Eurovegas. A l'ajuntament de Barcelona, els seus correligionaris de partit ja s'hi van pronunciar en contra, si li manca informació, la hi pot demanar a ells.

6 comentaris:

  1. Els de ICV de Sant Boi han dit alguna cosa fora de twitter?

    http://alfinaldelaasamblea.files.wordpress.com/2012/02/suecos1.jpg

    ResponElimina
  2. estan massa enfeinats amb la festa republicana gaudint de la vida mentre governen amb el PSC.

    ResponElimina
  3. Es veu que cobren de l'erari públic per enviar tweets.

    ResponElimina
  4. Crec que estan en contra..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs haurien de demostrar-ho fent-ne alguna cosa al respecte més enllà de posar missatgets al twitter.

      Elimina